reklama
kategoria: Zdrowie
11 grudzień 2020

Wartości odżywcze mięsa karpia

zdjęcie: Wartości odżywcze mięsa karpia / pixabay/440630
Do podstawowych składników mięsa karpia należą białko i tłuszcz. Oba te związki stanowią składniki odżywcze, które wykorzystywane są przez organizm jako materiał budulcowy, źródło energii oraz czynniki regulujące procesy metaboliczne. Wszystkie ryby i owoce morza są dobrym źródłem białka i niezbędnych aminokwasów, mikro- i makroelementów, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny n-3.
REKLAMA
pogoda Gliwice
5.7°C
wschód słońca: 07:12
zachód słońca: 15:52
Koronawirus
śląskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Gliwicach

kiedy
2024-11-24 18:00
miejsce
Kino Studyjne AMOK, Gliwice,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-24 19:00
miejsce
Centrum Edukacyjno-Kongresowe...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-25 17:30
miejsce
Kino Studyjne AMOK, Gliwice,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-27 19:00
miejsce
Centrum Kultury Studenckiej...
wstęp biletowany