reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Gliwice
6.2°C
wschód słońca: 07:12
zachód słońca: 15:52
Koronawirus
śląskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Gliwicach

kiedy
2024-11-25 17:30
miejsce
Kino Studyjne AMOK, Gliwice,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-25 20:00
miejsce
Kino Studyjne AMOK, Gliwice,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-27 19:00
miejsce
Centrum Kultury Studenckiej...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-01 15:30
miejsce
Centrum Edukacyjno-Kongresowe...
wstęp biletowany