reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Gliwice
13.5°C
wschód słońca: 04:32
zachód słońca: 20:59
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Gliwicach

kiedy
2025-06-16 18:00
miejsce
Centrum Kultury Victoria - Scena...
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-16 20:30
miejsce
Centrum Kultury Victoria - Scena...
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-22 17:00
miejsce
Scena w Ruinach Teatru Victoria,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-29 18:00
miejsce
Dobry Zbeer, Gliwice, ul. Zygmunta...
wstęp biletowany